Na een lastige periode heb ik de kracht van coaching ervaren. Ook veel in de natuur zijn, yoga en flink opruimen in hoofd en huis gaven de rust. Oude ballast eruit en ruimte maken voor de dingen die nu belangrijk zijn. Met een achtergrond in vervoer, logistiek, ICT, marketing, communicatie en consultancy, had ik al geleerd hoe zaken in beweging gezet kunnen worden. En dat veel dingen beter kunnen dan de status quo. Vroeger werkte ik voornamelijk met mijn hoofd, nu met gevoel en intuïtie. Meer uit het hart. Deze ervaring combineer ik om jou verder op weg te helpen, want dat gun ik jou ook!

Het heeft me altijd geboeid: waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Voor bedrijven doe ik wisselende opdrachten met betrekking tot het verbeteren van structuur en processen. Of als tijdelijke sparring-partner.

Als persoonlijke coach haal ik de essentie van wat er -vaak onbewust- dwarsligt naar boven. Eerst tot rust komen als er stress is. Door luisteren, spiegelen, confronteren en prikkelen op weg naar de volgende stappen. Daarin kan ik concreet zijn èn net zo makkelijk schakelen naar meditatie, ademhalingstechnieken en soms een vleugje spiritualiteit. Bovenal help ik jou om jezelf te ontdekken zodat je richting oplossingen kunt.

Coachstijl

Mijn coachstijl wordt omschreven als intuïtief, direct en doortastend, analytisch, resultaatgericht en met humor. In een vertrouwelijke omgeving ontstaat er al snel verbinding en komen vanuit jouw diepere lagen inzichten om weer verder te kunnen.

Coach in Den Haag

Ik ben gecertificeerd wandelcoach en TriA© Coach via Wandelcoach Nederland, opgeleid als Professional Organizer bij de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) en heb een HBO opleiding ICT – Vormgeving en Interactie tussen mens & machine gevolgd.

Ik ben lid van Wandelcoach Nederland en een landelijke netwerk van zakelijke coaches in de TriA Movement. Op Beter in het groen kun je mij en vele andere buitenactiviteiten in Nederland vinden.

Over Meneer Rust

Meneer Rust = Joris de Wert. Ik coach in Den Haag of bij jou in de buurt in Zuid-Holland.

Neem eens contact op om te ontdekken waar ik jou mee kan helpen.

Ervaringen van anderen

“Na een te lange periode van veel stress die zich ook begon te uiten in mijn lichaam heb ik ondersteuning gezocht. Tijdens de wandelingen en de zoektocht waar die stress vandaan komt kwamen er al vrij vlug een aantal zaken naar boven. Hoe ik met situaties omging was een duidelijke. En ook de verwachting dat anderen hetzelfde denken als ik, samen met de sterke behoefte om controle te hebben over dingen die uiteindelijk toch vaak buiten mijn bereik blijken te liggen. Door goed stil te staan bij wat ik belangrijk vindt en hoe ik dit kan communiceren, kan ik nu beter voor mezelf kiezen terwijl ik tegelijkertijd relaxter met de situatie kan omgaan. Ook het streven naar perfectie is een standje lager gegaan wat meer rust geeft. Wat ik me nu steeds bedenk is:  Kan ik er op korte termijn verandering inbrengen/wordt dat van mij gevraagd?? Zo niet, dan maak ik me er niet meer druk over en laat het bij anderen.”

“Ik heb de coaching opgezocht omdat ik het lastig vond om helder te krijgen wat ik wil. En ook wel om het tijdig onder woorden te brengen als ik dat wel weet. Daardoor gingen dingen teveel de kant op die bij mij begonnen te wringen. Tijdens de gesprekken kwam ik er dan ook achter dat ik telkens weer met bepaalde werkzaamheden bezig was waar ik echt niet meer achter kon staan. Door te pinpointen welke onderwerpen dat nou exact waren kon ik een steviger plan voor de toekomst smeden. Ook kreeg ik daarin helder wat ik echt leuk vindt om te doen.” – Jeroen

“Ik had het idee dat ik veel tijd kwijt was aan zaken die me veel tijd en energie kostte, maar daarentegen weinig opleverde. Tijdens de begeleiding kwam ik er ook langzamerhand achter dat ik veel meer energie krijg van het werken aan mijn bedrijf in plaats van alleen maar in mijn bedrijf bezig te zijn. Dit maakte het makkelijk om een aantal zaken te automatiseren en af te stoten. Hierdoor kan ik me weer meer richten op het laten groeien van mijn bedrijf.” – Directeur

“Na een intense periode waar ik zo in alles opging dat de stress uiteindelijk in mijn lichaam sloeg, wilde ik meer in balans komen. Tijdens de sessies kwam ik erachter dat ik het lastig vond om zaken los te laten en hierdoor telkens weer vol gas de dag doorging. Ook kwam ik er achter dat ik soms blijkbaar minder duidelijk overkwam, dan wat ik zelf dacht.
Door de coaching ben ik op nieuwe mogelijkheden gekomen om minder relevante zaken op afstand te houden en meer rust in te bouwen voor mijzelf. Wat hierbij ook hielp was dat ik de communicatie naar collega’s scherper gekregen heb waardoor deze effectiever is geworden. Als rode draad liep er toch doorheen dat ik begon in te zien wat voor mij persoonlijk belangrijk is. Nu bouw ik meer van die momenten in die ik zelf leuk vindt en die mij energie geven in plaats van energie kosten.”

“Ik worstelde met een nieuwe richting voor mijn inmiddels goedlopende bedrijf en die meer past bij wat ik nu wil. Joris liet me kijken naar mijn persoonlijke wensen en wat ik juist mis in mijn huidige service aanbod. Door deze ‘missing link’ naar boven te krijgen werd me ook duidelijk waar ik naar zocht om aan te bieden volgend jaar.”

“Keuzes maken lijkt voor iedereen makkelijk maar ik had er moeite mee. Door de begeleiding werd mij duidelijk wat nou precies de dingen zijn waar ik tussen twijfelde (hint: net wat anders als ik dacht :). Door de keuze meer uit mijn hart dan met mijn verstand te maken klopte deze voor mij ook beter.”

“Het was voor mij de eerste keer dat ik met een coach meeliep. Er werden goede vragen gesteld die me aan het denken zetten. Een van mijn aandachtspunten is om de rust bewaren op het moment dat ik het even niet meer weet.” – Katalin, Senior Financieel Medewerkster

“In een periode waar ik alle kanten op kon had ik behoefte aan meer duidelijkheid; weer inzien waar ik zelf echt blij van word, waar ik achter sta en wat mijn werk betekenis geeft. Het werd me gaandeweg duidelijk waar mijn prioriteiten de komende tijd liggen. Dat gaf me zowel een ontspannen als energiek gevoel. Tijd voor gerichte actie!” – Sebastiaan, Duurzaam Ontwerper

“Tijdens de natuurwandelingen ontstond er ruimte en kwamen de onderliggende patronen naar boven die er voor zorgden dat ik telkens weer in dezelfde onprettige situaties belandde. Dat ik die situaties zelf mee hielp ontstaan had ik nooit gedacht. In de natuur ben ik letterlijk over mijn obstakels gestapt. Nu ik mijn eigen inbreng beter aanvoel heb ik meer invloed op een positieve uitkomst en rust in mijn hoofd.” – Man, Gezondheidszorg

“Joris helpt je op een rustige en weloverwogen manier met gebruik van de ruimte in de natuur de weg in jezelf te vinden. Erg fijn!” – Gaby